Bérkalkulátor

Bruttó-nettó bérkalkulátor 2024

Bruttó fizetés:
Eltartott gyermek:
18 alatti gyermek:
Számol

Nettó fizetés

Bruttó fizetésed: 0 Ft
Nettó fizetésed: 0 Ft

Családi kedvezmény

Eltartott gyermekeid: 0
Kedvezményezett gyermekeid: 0
Elérhető családi kedvezmény: 0 Ft
Ebből felhasznált: 0 Ft
Második keresőnek maradt: 0 Ft

Munkavállalót terhelő levonások

SZJA: 0 Ft
EHO: 0 Ft
Nyugdíj járulék: 0 Ft
Munkaerő piaci járulék: 0 Ft

Céget terhelő egyéb adók

Szociális hozzájárulás: 0 Ft
Szakkepzesi hozzájárulás: 0 Ft

Cég teljes bérköltsége

Mindösszesen: 0 Ft
A pontosido.com a bérkalkulátort a legnagyobb körültekintéssel készítette a hatályos munkajog és a NAV aktuális állásfoglalása alapján. Mindazonáltal a bruttó-nettó bérkalkulátor helyes működésére semmilyen felelősséget nem vállal. Az adatok tájékoztató jellegűek.

Miért javasoljuk a bérkalkulátor használatát?

A bruttó nettó bérszámítás egy fontos folyamat, amely segít meghatározni a munkavállaló fizetését adók és járulékok levonása után. A bruttó bér az a teljes fizetés, amit a munkavállaló kap, mielőtt bármilyen adót vagy járulékot levonnának. A nettó bér az a fizetés, amit a munkavállaló ténylegesen megkap az adók és járulékok levonása után.

A bérkalkulátor segít a munkavállalóknak a bruttó és nettó bérük kiszámításában. Ez az eszköz megbízhatóan számolja ki a fizetést, figyelembe véve az összes adót és járulékot, amelyeket a munkavállalóknak fizetniük kell.

A bérkalkulátor használata rendkívül egyszerű. A felhasználónak csak a bruttó bér összegét kell megadnia, majd a kalkulátor kiszámolja a nettó bér összegét. A bérkalkulátorok online elérhetők, és számos weboldalon megtalálhatók. Ezek a kalkulátorok általában ingyenesek, így bárki könnyen hozzájuk férhet.

A bérkalkulátorok használata rendkívül előnyös lehet a munkavállalók számára, mivel lehetővé teszi számukra, hogy gyorsan és egyszerűen kiszámítsák a fizetésüket, figyelembe véve az összes adót és járulékot. Ez segít a munkavállalóknak pontosan megtervezni a pénzügyeiket és az egész éves költségvetésüket. Ezen kívül, a munkaadók is használhatják a bérkalkulátort, hogy segítsék az új dolgozók béralkuját, és annak meghatározását, hogy mennyit kell fizetniük az új alkalmazottaknak.

Összességében a bérkalkulátorok rendkívül hasznosak a munkavállalók és munkaadók számára, mivel segítenek meghatározni a bruttó és nettó bér összegét. Az online bérkalkulátorok használata egyszerű, és lehetővé teszi a pontos fizetési tervezés.

Magyarázat a bérkalkulátorhoz

Nettó fizetés: Ez a munkavállaló által kapott fizetés az adók és járulékok levonása után. Ez a valós összeg, amit a munkavállaló a bankszámláján észlelhet, és amit fel tud használni a kiadásaira.

Bruttó fizetés: Ez a munkavállaló által kapott fizetés az adók és járulékok levonása előtt. Ez az összeg jeleníti meg a munkavállaló által nyújtott munka értékét, és ebből számolja ki a munkaadó az adók és járulékok összegét.

Családi kedvezmény: Ez a támogatás olyan családoknak jár, akik eltartott vagy kedvezményezett gyermekeket nevelnek. Az eltartott gyermekek olyan gyermekek, akiknek a családjuk biztosítja az anyagi támogatást, míg a kedvezményezett gyermekek olyan gyermekek, akiknek nincs eltartója vagy a családjuk nem rendelkezik elegendő jövedelemmel. Az elérhető családi kedvezmény az a pénzösszeg, amit a család jogosult lehet kapni, amelyet a személyi jövedelemadó levonásakor lehet figyelembe venni.

Eltartott/kedvezményezett gyermekek száma: Az eltartott és kedvezményezett gyermekek száma befolyásolja a családi kedvezmény mértékét.

Munkavállalót terhelő levonások: Ezek az adók és járulékok, amelyeket a munkavállaló fizet. Az SZJA az személyi jövedelemadó, az EHO az egészségbiztosítási járulék, a nyugdíjjárulék az állami nyugdíjbiztosítás finanszírozására szolgál, és a munkaerőpiaci járulék a munkaerőpiaci alap finanszírozására szolgál. Ezek az összegek általában a bruttó fizetés százalékában számolódnak ki.

Céget terhelő egyéb adók: Ezek az adók, amelyeket a munkaadó fizet, és amelyek hozzájárulnak a munkavállalók szociális biztonságának biztosításához. Az SZOCHO (Szociális hozzájárulási adó) és a SZKK (Szakképzési hozzájárulás) általában a bruttó bér százalékában számolódnak ki, és a munkaadók által fizetendő adók közé tartoznak.

Cég teljes bérköltsége: Ez az összeg azt mutatja meg, hogy mennyibe kerül a munkaadónak a munkavállaló alkalmazása, beleértve az adókat, járulékokat és egyéb költségeket is. Ez az összeg általában magasabb, mint a munkavállaló bruttó fizetése, mivel a munkaadónak fizetnie kell az adókat és járulékokat is.

A bérkalkulátor használata rendkívül egyszerű. Általában csak annyi adatot kell megadni, mint a bruttó fizetés, a családi kedvezmények, az eltartott és kedvezményezett gyermekek száma, és az adózási kategória. A bérkalkulátor ezeket az adatokat használja a nettó fizetés kiszámításához, és részletes adatokat ad a munkavállalók számára az adók és járulékok összegéről, a családi kedvezményekről, és a második keresőnek maradt összegről.